9400 Sopron, Orsolya tér 2-3.
Tel./Fax: +36 99 523-511

« vissza

Tisztelt Szülők!

Tájékoztató az intézményi önértékelésben való szülői közreműködésről.

Mint bizonyára a médiából már Önök is értesültek róla, a 2015/2016-os tanévtől bevezetésre került az intézményi önértékelés rendszere, melynek része a pedagógus, a vezető és az intézmény önértékelése.

Az önértékelés központjában az iskola pedagógiai munkájának minőségére leginkább hatást gyakorló tényezők állnak. (Az országosan kidolgozott standardban leírt pedagógus, vezetői kompetenciák és intézményi jellemzők, az intézmény saját céljai, a hozzájuk kapcsolódó elvárásokkal.)  Az átfogó önértékelés során – a jogszabály megalkotói szerint - képet kaphatunk arról, hogy a fentiek mennyire teljesülnek oktató-nevelő munkánk során.

Az eredmények alapján a pedagógus és a vezető önmagára, valamint a vezető a nevelőtestület bevonásával az intézményre vonatkozóan meghatározza a kiemelkedő és a fejleszthető területeket. Erre építve fejlesztéseket tervez.

A folyamat egyik fontos eleme a szülői vélemények megismerése, melyet – a rendelet értelmében - kérdőíves módszerrel kell összegyűjtenünk. A kérdőív kitöltése anonim és online formában történik majd. Az eredményeket - melyeket a pedagógus tanfelügyeleti ellenőrzésekor és minősítésekor is felhasználnak - az Oktatási Hivatal által működtetett informatikai rendszerben kell rögzítenünk.

Terveink szerint 2016 januárjától kérünk fel szülőket, hogy gyermekük pedagógusának munkájáról felelősséggel véleményt mondjanak. Egy előre meghatározott időpontban behívjuk a kiválasztott szülőket és egy rövid tájékoztatót követően az iskolában biztosítunk lehetőséget a kérdőív kitöltésére. Tájékoztatóval együtt a feladat kb. 30 percet vesz igénybe.

Az éves önértékelési tervnek megfelelően csak a kiválasztott pedagógusok esetében kérjük a szülők segítségét.

 

2015. december 11.

Együttműködésüket megköszönve

tisztelettel:

Dr. Kovács András

igazgató

 

2015-12-11 09:49:23

2006 © Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium