9400 Sopron, Orsolya tér 2-3.
Tel./Fax: +36 99 523-511

« vissza

Középiskolai top rangsor

A Szent Orsolya Gimnázium az ország legjobbjai között

A HVG az idei évben is kiadta a száz legjobbnak ítélt középiskola rangsorát. Az összesített rangsort hét részrangsoralapján készítik.

Az országos kompetenciamérésen a matematika és szövegértés eredményei, a májusi-júniusi érettségi időszakban a négy kötelező tárgyból elért vizsgaeredmények, valamint az egyetemisták és főiskolások által leginkább kedvelt karokra bejutott diákok száma dönt a helyezésekről.

A top százas lista első negyedébe „befért”a pannonhalmi Bencés Gimnázium (25.) További három megyei gimnázium mondhatja el magáról, hogy a legjobb magyar oktatási intézmények között van: a soproni Széchenyi-gimnázium (67.), a szintén soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium (78.) és agyőri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium (92.).

Az OKTVdöntők megyei helyezettjei


A matematika OKTV-rangsorban a győri Révai és a győri Jedlik egyaránt a 13. helyen található két-két döntőssel. Utóbbitól komoly fegyvertény ez az eredmény.

A biológia OKTV-re a
soproni Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, valamint pannonhalmi Bencés Gimnázium szintén két-két döntőst küldhetett.Összességében ez országos hetedik helyet ért mindkét intézménynek.

 

Forrás:(teljes cikk) http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/kozepiskolai_top_rangsor_melyik_megyei_intezmeny_az_idei_ev_nagy_nyertese/2451952/

 

2015-11-11 20:00:01

2006 © Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium