9400 Sopron, Orsolya tér 2-3.
Tel./Fax: +36 99 523-511

« vissza

Kedves Szülők, iskolaválasztás előtt álló fiatalok!

"A szülők, mivel életet adtak gyermekeiknek, súlyosan kötelesek és jogosultak is nevelésükre; ezért elsősorban a keresztény szülők feladata, hogy gyermekeik keresztény neveléséről az egyház által adott tanítás szerint gondoskodjanak." (CIC 226.can.2.§.)

Nem kis gondot okoz az általános iskola utolsó évében a pályaválasztás, hiszen az elkövetkezendő néhány év különösen is fontos lesz az önállósodás, a felnőtté válás testet-lelket-szellemet formálóidőszakában. Már csak ezért sem mindegy, hogy milyen iskolát választunk.

Elsősorban azokat a mostani 4. illetve8. osztályosokat kívánjuk megszólítani, akik a 2016/2017. tanévtől gimnáziumban szeretnék tanulmányaikat folytatni.

Sopron emberléptékű kisváros az osztrák határ mentén, azonban páratlan természeti és kultúrtörténeti értékekkel bír. Nemcsak a kékfrankosról, hanem egyeteméről, színházáról, sportjáról és színvonalas közoktatásáról is méltán híres. Az itt eltöltött évek életre szóló pozitív élményt jelentenek a tanulóifjúságnak.

A soproni Szent Orsolya Gimnázium már 1747 óta áll a katolikus oktatás-nevelés szolgálatában. Fennállása során ezrek sajátították el falai között azt a krisztusi alapokon nyugvó tudást és világlátást, melyre mindenkor bátran építhették kiegyensúlyozott egyéni és családi életüket.

Hogy mennyire szükség van a világos és egyértelmű keresztény erkölcsi nevelésre, azt nap mint nap tapasztaljuk. A jövőt csak gyermekeinken, fiataljainkon keresztül vagyunk képesek befolyásolni.

Mint a soproni régió egyetlen katolikusoktatási intézménye, lehetőséget kínálunk azoknak az elkötelezett hívőcsaládoknak, akik gyermekeik számára nem csak a magas színvonalú tudást, de a katolikus szellemben folyó nevelést is szeretnék biztosítani. Iskolánk mindkettőhöz megfelelő háttérrel rendelkezik.

A kor követelményeihez igazodva, minden tantárgyból órarendben biztosítjuk az emelt szintű érettségire valófelkészítést. A hatékony nyelvtanulást segíti, hogy tanulóink a nekik megfelelőszintű csoportokban folytathatják tanulmányaikat és akár államilag elismert nyelvvizsgát is szerezhetnek iskolánkban.

Az olcsó propagandát mellőzve, az orsolyás lelkületen kívül egyetlen beszédes tényre szeretnénk felhívni a figyelmet. Évről évre a nálunk érettségizettek több mint 85 százaléka folytatja egyetemen vagy főiskolán a tanulmányait.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Sopron, 2015. október 7.                             

 

                                                                        Dr. Kovács András

                                                                                          igazgató

 

2015-10-07 09:18:30

2006 © Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium