9400 Sopron, Orsolya tér 2-3.
Tel./Fax: +36 99 523-511

« vissza

Veni Sancte

Kezdetét vette az 1020. magyar tanév, s benne iskolánk 268. tanéve.

Súlyos évezredek felismerése, a jövőt csak egyféle módon tudjuk pozitív irányba befolyásolni, ha a szellem művelésén túl, becsülettel tanítjuk tisztességre Isten- és hazaszeretetre gyermekeinket, fiataljainkat. Nevelők régi dilemmája, vajon helyes-e, ha a széltől is megóvják a rájuk bízottat?Valóban jót teszünk-e, ha a gyanakvás és kétség korában a teljes nyitottságra és korlátlan elfogadásra neveljük gyermekeinket? Az elfogadás és befogadás problematikája, itt a menekültáradat országútjának nyomvonalában ma különösen is aktuális lehet…

Egyre többen kezdik felismerni a jelen és a jövő veszélyeit.Talán ennek is köszönhető, hogy folyamatosan nő azok száma, akik szeretnék ránk bízni gyermekeiket. Mert megérezték, hogy mindmáig az egyházi iskola képviseli leginkább azt az értékrendet, melynek szellemében annak idején elindult Pannonhalmán az első magyar tanév.

Ezt a jövőt építő munkát szolgálták a mostanra elkészült új iskolai beruházások is.

Köszönet nevek nélkül is minden közreműködőnek!

Iskolánk a tanévben szünetelteti a kollégium üzemeltetését, öt kollégistánk a Berzsenyi Gimnáziummal kötött együttműködési megállapodásértelmében, átmenetileg az evangélikus kollégiumban kapott elhelyezést.

Az új tanév kezdetén – a már régi orsolyások mellett – különszeretettel köszöntöm a kis elsősöket és azokat az ötödik, illetve kilencedik évfolyamos tanulókat szüleikkel együtt, akik most csatlakoznak az Orsolyás iskolaközösséghez. Önök, kedves szülők, akik gyermekeiket ránk bízták, ezzel is tanújelét adták a keresztény értékrendhez való elköteleződésüknek, igyekszünk megszolgálni bizalmukat. Kérem, jó példájukkal, imáikkal, érdeklődésükkel és segítőkészségükkel a jövőben is működjenek együtt velünk. A hit az értelem a tudás, miként a jellem is, leginkább a személyes példákon keresztül alakul, fejlődik. Az elsőség továbbra is az Önöké, mi csak második szereplők lehetünk, hiszen az iskolánk által képviselt szellemiség tanulóinkon, azok családjain keresztültudja a krisztusi értékrendet felmutatni a világban.

Beiratkozáskor, illetve a nyár folyamán közel 170 új diákkal gazdagodott „a Szent Orsolya”.  Így az elkövetkezendő hónapok során 860 kis és nagy diákkal fogjuk a tudás kapuit ostromolni. Az újaknak kívánjuk, hogy találjanak rá nálunk a terveik beteljesedése felé vezető útra.

Kérjük Istentől, hogy a most induló tanévben is legyen áldás az itt folyó oktató és nevelő munkán. Hogy az iskola fizikai megújulásának folyamata a lelki és szellemi értékekben való gyarapodást is vonzza maga után,hogy mindazok, akik itt tanulnak és dolgoznak az erkölcsi megújulás jelei és előmozdítói lehessenek a világban!

                                                                                                                Dr. Kovács András
                                                                                                                             
igazgató

 

2015-09-03 11:25:57

2006 © Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium