9400 Sopron, Orsolya tér 2-3.
Tel./Fax: +36 99 523-511

« vissza

Kormányzati támogatás a Szent Orsolya Iskolának

Az iskolánkban megtartott szeptember 18-i sajtótájékoztatón jelentette be Soltész Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkára: Magyarország kormánya a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium rekonstrukciós és bővítési munkálatainak megkezdéséhez 2014-ben 50 millió forintot biztosít. A következő években pedig további 550 milliós támogatási keret áll majd rendelkezésre, ami lehetővé teszi a nagyszabású projekt teljes megvalósítását.

Az iskola fejlesztése azért fontos, mert az Orsolya rend arra alakult, hogy a fiatal lányok hithű keresztények, másrészt művelt  és jó anyák legyenek. Ha ehhez a kormányzat azzal tud hozzájárulni, hogy az iskola műszaki feltételei megfeleljenek a legkorszerűbb követelményeknek, akkor a fejlesztés valóban azt szolgálja, amit az Orsolya rend is – mondta az államtitkár.

Dr. Pápai Lajos püspök úr nagy örömnek nevezte, hogy az iskola létszáma gyarapodik, ezt azt jelenti, hogy a szülők is jónak tartják az iskolát. Az államtól való átvétele óta a Győri Egyházmegye csaknem 600 milliót fordított már erre az iskolára. Az a támogatást, amellyel a magyar állam is hozzájárul  a bővítéshez, fejlesztéshez azt is jelenti a jövőre nézve, hogy nem csak méreteiben növekszik az iskola, de a nevelés-oktatás  színvonalában is tovább fog fejlődni és erősödni az intézmény.

Dr. Fodor Tamás polgármester elmondta: Sopron város számára fontos üzenet az, hogy sok gyerek jelentkezik az iskolába, mert ez az jelenti, hogy itt jó az oktatás. Sopron polgármestere köszönetet mondott a kormánynak, hogy a soproni Szent Orsolya-iskola fejlesztéséhez keretet biztosít. Ugyan az egyház a fenntartója az iskolának, de Sopron városának diákjai járnak ide, és ezért fontos a városnak – hangsúlyozta. Ezzel a fejlesztéssel is tulajdonképpen Sopron fog gazdagodni – fogalmazott a polgármester. Sopron városa a maga részéről is támogatja a város egyházi intézményeit: támogatást ad az egyházi épületek homlokzatfelújításához, továbbá egyházi épületek javításához is hozzájárul.

Dr. Kovács András, az iskola igazgatója szintén köszönetet mondott a kormánynak, hogy az iskolabővítést támogatja. A diáklétszám növekedése következtében elengedhetetlenül szükségessé vált az iskolabővítés – mondta az intézményvezető, amit saját erőből nem tudtak volna megoldani.


Sajtótájékoztató

2014-09-19 14:48:53

2006 © Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium